Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Mother, the sweetest part of our hearts!



Αχ αυτές οι μανούλες…
Στην εφηβεία μας τις αποφεύγουμε γιατί απλά δεν μας καταλαβαίνουν (ποιος σε καταλαβαίνει τότε εκτός από την/τον κολλητή/ό σου?)
Επιμένουν να γυρνάμε πιο νωρίς από όσο θέλουμε εμείς (λες και το κάνουν επίτηδες) , να μην πετάμε τα ρούχα μας ( μα δεν μπορεί να καταλάβει ότι βιάζομαι?)  να τρώμε όλο το φαί μας (ενώ της έχεις πει 1000 φορές πως << Κάνω δίαιτα>>) ,την ενοχλούν τα μαλλιά μας που είναι τόσο cool ή trendy και  που το boyfriend (φυσικά) έχει σκουλαρίκι στο αυτί ,στον αφαλό, στο φρύδι και κάπου αλλού που δεν έχουμε ψάξει ακόμα και όμως θα έρθει και αυτή η στιγμή (χι χι!) !Καλά δεν καταλαβαίνει πως είναι πολύ cool οι τρύπες και τα ανέμελα look? Δηλαδή τι θέλει να κυκλοφορούμε με το φυτό της τάξης που έχει σε όλα 20 ,που το μαλλί είναι  χωρίστρα και στα διαλλείματα πίνει χυμό με τους professors?

Και όλα αυτά τελειώνουν με το που περάσουμε την εφηβεία (ή καταλάβει πως δεν μπορεί να περνάει το δικό της πια!) και τότε είναι που μας καταλαβαίνει! Αρχίζει κατά ένα μαγικό τρόπο να  της αρέσουν τα μαλλιά μας (αλλά αν ήταν πιο έτσι θα της άρεσαν περισσότερο αλλά και έτσι καλά είναι ) θέλει να γνωρίσει το boy , την  ενδιαφέρουν τα hobby του και τι δουλειά κάνει (το Ε9 του ακόμα πιο πολύ για να ξέρει τα ακίνητα που διαθέτει, γιατί τα κινητά χτυπάνε κάθε 10 λεπτά )στο τέλος όμως επιμένει και υπενθυμίζει πως <<Φτάνει να είναι καλό παιδί!>>.

Το πιο αστείο βέβαια σε όλη αυτήν την ιστορία είναι πως σε συμβουλεύει να μην κάνεις το ίδια λάθη που έκανε και αυτή!(Μα πως γίνετε όλες οι μαμάδες του κόσμου να έχουν κάνει τα ίδια λάθη?) Συζητώντας με μια φίλη καλή τις προάλλες μιλούσαμε για τα λάθη της μητέρας μας που δεν θέλουμε να κάνουμε! Καταλήξαμε στο τέλος ότι κατά ένα περίεργο τρόπο υπήρχαν δύο βασικά λάθη που απλά ταίριαζαν :
Λάθος Νο1 : Μην παντρευτείς μικρή και δεν ζήσεις την ζωή σου γιατί εγώ κόρη μου την πάτησα!
Λάθος Νο2 :Τον πρώτο που μου δώσανε πήρα και τι κατάλαβα?

Σας θυμίζει κάτι ?
Έτσι και εμείς εφαρμόσαμε το εξής diabolicalplan !Πήγαμε σπίτι και είπαμε στις μανούλες μας πως μετά από πολύ συλλογισμό και αφού αξιολογήσαμε το πόσο δίκιο είχαν , σκοπεύουμε να παντρευτούμε μετά τα 35 έτσι για να χαρούμε την ζωή ! Και φυσικά πως από εδώ και πέρα θα έχουμε τουλάχιστον 5-6 boyfriend μαζί για να μην πάρουμε και τον πρώτο που θα βρούμε!
Θέλετε να μάθετε την συνέχεια?
Περιττό και επιζήμιο αυτό που ακολούθησε!
Το μόνο που με απασχολεί τώρα είναι to be like my mother! Γιατί η μανούλα μολονότι με προστάτεψε από αυτό τον τόσο άδικο κόσμο και με έκανε να νιώθω τόσο ξεχωριστή στιγμές που όλοι με έκαναν ασήμαντη, έχει ένα γλυκό τρόπο να μου δίνει φως όταν όλα είναι σκοτεινά και δύσβατα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όντος !!!!!!

Unknown είπε...

Ετσι είμαστε εμείς οι μαμάδες... Κάποτε θα μας καταλάβετε "σκατιάρικα"! :-)
Και τώρα που το διάβασα αυτό θέλω να πάρω τηλέφωνο τη μαμά μου...

Αναγνώστες