Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

HOW TO GET OVER A BREAKUP!



Γνωριμία, έρωτας, σχέση, χωρισμός !Τέσσερα στάδια που όλοι έχουμε περάσει , έχω διαβάσει άρθρα που μιλάνε για το πώς να γνωρίσεις τον πραγματικό έρωτα, για το πώς να ερωτευτείς , για το πώς μπορεί να πετύχει μία σχέση ΑΛΛΑ λίγα για το πώς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό..
Δύσκολο να βρεις ακριβής κανόνες που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, είναι ακόμα πιο δύσκολο  να ξεχάσεις τις αναμνήσεις που είχες με αυτό το άτομο και να πρέπει να το αντιμετωπίζεις πλέον σαν κάποιον/α ξένο/η από τα παλιά!
Ξέρω τι σκέπτεσαι… Πόσα σας ένωναν και πόσα σας χωρίζουν πλέον.. Η αλήθεια είναι πως αν σκεφτείς τα πόσα σας ένωναν πιθανό είναι να νιώσεις ένα μικρό φτερούγισμα  στο στομάχι σου και μετά μία θλίψη… σαν μια ταινία που ξεκινάς να δεις ελπίζοντας στο υπέροχο ‘HAPPY END’ αλλά ο σεναριογράφος στα χαλάει στο τέλος!
Φυσικά το χειρότερο από όλα είναι που έχεις τον πόνο σου  και οι φίλες σου συνεχώς σου υπενθυμίζουν το πόσο δίκιο είχαν από την αρχή για αυτό το άτομο, πως εσύ φταις που βρίσκεσαι σε αυτή την θέση  γιατί πότε δεν άνοιξες τα αφτιά σου να τις ακούσεις και τα μάτια σου να δεις! (Και εάν έχεις γλυτώσει από αυτό το κομμάτι τότε πρέπει να σου γνωρίσω σίγουρα μια φίλη μου!!) 
 
Finally, πρέπει να ακολουθήσεις τους παρακάτω κανόνες :
·        1)Πρώτο και σημαντικότερο πρέπει να φύγεις από το ‘τριπάκι’  
 <<Αν δεν είχα κάνει αυτό δεν θα είχε γίνει το άλλο ……>> σκέψου πως όλα για κάτι γίνονται και πως ο νόμος του σύμπαντος είναι ΔΡΑΣΗ--->ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ !! Άρα αν και αυτός σε αγαπούσε 
πραγματικά τότε η ‘ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ’ θα ήταν γλυκιά!
·       2) Διάλεξε μια τηλεοπτική σειρά (κωμωδία κατά προτίμηση) και άρχισε να την παρακολουθείς  τις ώρες που θα είσαι σπίτι νιώθοντας  μοναξιά έτοιμη/ος να αρπάξεις το κινητό να πατήσεις τον αριθμό (που παρόλο δεν έχεις πια αποθηκευμένο ,φυσικά τον ξέρεις από έξω) και να γίνεις χειρότερα ! Γιατί πίστεψε με κάτι τέτοιο μόνο χειρότερα μπορεί να σε κάνει!
·        3)Άκου προσεκτικά τις φίλες σου!!!!! Όσο εσύ προσπαθείς να δικαιολογήσεις γεγονότα αυτές θα σου δίνουν την πραγματική σκοπιά τους , εκεί είναι και  ένα δύσκολο κομμάτι που πρέπει να δουλέψεις , άνοιξε τα αυτιά σου και άκουσε τις προσεκτικά , έτσι θα σε βοηθήσουν να δεις την κατάσταση σαν τρίτο άτομο και να πάρεις κάποιες σημαντικές αποφάσεις.
·        4) ΕΦΑΡΜΩΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
·       5) Μην κάνεις το λάθος  να κοροϊδέψεις τον εαυτό σου και να  πας να γιορτάσεις τον χωρισμό σου! Το πιθανότερο είναι να μεθύσεις και να αρχίσεις να κλαίς ενώ οι φίλες σου προσπαθούν να σου αποσπάσουν χιτλερικά το κινητό σου!
·        6)Μην χάνεις ποτέ ευκαιρία να βγεις να διασκεδάσεις και να γνωρίσεις καινούργια άτομα και παρέες. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο σε νέες γνωριμίες (φιλικές και μη φιλικές)!
·        7)Όποτε βγαίνεις μην ξεχνάς να βάζεις την ‘μάσκα’ του χαρούμενου προσώπου σου. Έτσι θα διασκεδάσουν και οι φίλοι σου και εσύ!
·      8 ) Κάνε ένα ταξίδι (όχι στα παλιά αλλά μακριά!). Μάζεψε όσα άτομα μπορείς και κανόνισε ένα ταξιδάκι ανα-ψυχής! Γνώρισε καινούργια μέρη αυτό σίγουρα θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις και καινούργια άτομα! (Εξάλλου οι άνθρωποι είναι μέρη που δεν έχουμε εξερευνήσει ακόμα! Ο καθένας με τις ομορφιές του, με την δικιά του μαγεία και με τα κρυφά του μονοπάτια!)
·        9)Γράψου σε ένα γυμναστήριο, εκτός του ότι θα κάνεις σωματάρα θα  γεμίσεις το πρόγραμμά σου (νους υγιή εν σώματι υγιείς όπως λέγανε και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι)  και εκτός αυτού θα γνωρίσεις καινούργια σώματα …εεε.. πρόσωπα ήθελα να πω!   
·       10) Κάτσε και θρήνησε αυτό που τελείωσε , αυτό θα σε κάνει να σκεφτείς πως δεν θρηνείς το άτομο που έφυγε αλλά αυτά που σου πρόσφερε και αναμνήσεις όμορφων στιγμών.
·      11)  Συνέχισε να αγαπάς τους ανθρώπους! Δεν σημαίνει πως επειδή τα πράγματα δεν πήγαν καλά όλοι θα σου συμπεριφερθούν έτσι!
·      12)  Τελευταίο και σημαντικότερο  συνέχισε να αγαπάς αυτόν/ην που σε πλήγωσε , το ότι καταπάτησε το ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑ που σου υποσχόταν δεν σημαίνει πως όταν σου τα έλεγε δεν τα εννοούσε! 
Αν φτάσεις στο σημείο να ευχαριστείς και να μην κατηγορείς τότε σίγουρα έχεις ξεπεράσει τον χωρισμό σου και έχεις φτάσει στο στάδιο λύτρωσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες